Guláš s houbami

63
- reklama -

Suroviny

500 g hovězí kližky
300 g cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1/2 l vývaru (stačí z kostky bujónu)
sůl
mletý pepř
mletá paprika
200 g mražených hub nebo nakládaných hub
2 lžíce sterilované červené papriky (proužky)
3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku)
pár kapek Worcesteru
3 lžíce oleje (sádla)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova.

  2. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách.

  3. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit.

  4. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek.

  5. Dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké.

  6. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar.

  7. Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku.

  8. Společně necháme podusit už jen pár minut.

  9. Podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s bramboráčky.

  10. Doplníme zeleninovým salátem dle chuti a možností.