
- reklama -
Suroviny
- 500 g hovězí kližky
- 300 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 l vývaru (stačí z kostky bujónu)
- sůl
- mletý pepř
- mletá paprika
- 200 g mražených hub nebo nakládaných hub
- 2 lžíce sterilované červené papriky (proužky)
- 3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku)
- pár kapek Worcesteru
- 3 lžíce oleje (sádla)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova.
-
Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách.
-
Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit.
-
Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek.
-
Dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké.
-
Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar.
-
Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku.
-
Společně necháme podusit už jen pár minut.
-
Podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s bramboráčky.
-
Doplníme zeleninovým salátem dle chuti a možností.
Kuchař: pizza