Guláš pro milovníky vnitřností

151
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 vepřové srdíčko
masový bujon (kostka)
olej
1 větší cibule
3 vepřové ledvinky
1/2 kg vepřových jater
sůl
pepř
drcený kmín
tmavá jíška (instantní)

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčko očistíme, rozkrojíme napůl, zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme v tlakovém hrnci do měkka (asi půl hodiny).

  2. Pak na oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěné a na kostičky nakrájené ledvinky a játra, chvilku restujeme, pak podlijeme vývarem ze srdíčka. Přisypeme kmín, pepř (podle chuti, ale já dávám docela dost) a dusíme asi 15 minut.

  3. Přidáme srdíčko pokrájené na stejné kostičky jako játra a ledvinky, osolíme.

  4. Zahustíme jíškou (tmavá je lepší, udělá krásnou barvičku pokrmu).
    Podáváme s rýží (já vařím 2/3 bílé a 1/3 tmavé natural).

  5. Vnitřnosti je potřeba očistit, já postupuji takto:
    Srdíčko jen omyju, odstraním případně zbytky krve.
    Játra – stačí omýt, odstraňuji jen velké, hrubé blány.
    Ledvinky rozříznu podélně na čtvrtky, odstraním tuk a močovody (všechno bílé, co tam je). Hned ledvinky pokrájím na kousky a namočím aspoň na 1/2 hodiny do mléka. Pak je ještě důkladně propláchnu v tekoucí vodě.

Poznámka od kuchařky

Tohle je tzv. rodinný kompromis – chtěli jsme udělat nějaké jídlo z vnitřností – já měla chuť na srdíčko, syn na ledvinky a manžel na játra:-)

A takhle to dopadlo:-))