Suroviny
3 porce
- 1 kg vepřové krkovičky
- cibule
- česnek
- červené fazole ve slaném nálevu
- sádlo
- sůl
- majoránka
- bobkový list
- Gulášové koření
- mletá paprika nepálivá
- chilli
- nové koření
- tymián
- rajský protlak
- pivo Argus
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na dvou polévkových lžících vepř. sádla zpěníme do zlatova (spíše více) cibuli a jeden stróžek česneku. Až je to akorát, tak přidáme nahrubo nakrájené maso (vepř. krkovičku). Necháme maso zatáhnout.
-
Přidáme všechno koření. S chilli kořením raději opatrně! Podlijeme pivem (nebo vodou). Necháme asi hodinu dusit. Pokud chcete tzv. hospodský guláš, tak maso necháme na chviličku „připálit“. Ale opravdu na pár sekund!
-
Poté přidáme rajský protlak a zase chviličku dusíme. V průběhu samozřejmě podléváme pivem či vařící vodou z konvice. Na posledních 20 minut tam vrazíme plechovku červených fazolí a necháme opět chviličku podusit.
Poznámka od kuchařky
Pokud je guláš „udělaný“ rychleji než Vy, tak si ho dejte na noc opočinout do chladničky! Zaleželý goulage bude jistě chutnati lépe druhý den! (nebo i třetí …,)