Suroviny
2-4 porce
- 1-4 vepřová srdíčka
- 15-20 dkg anglické slaniny
- hřiby (sušené, lesní, žampiony)
- cibule
- sádlo nebo olej
- 1 Gusto-Fix goulash (Kaufland- odd. koření, polévky v sáčku)
- trošku pepře
- soli dle potřeby
- majoránka
- libeček
- rozetřený česnek
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka uvaříme doměkka (v papiňáku 30 minut v 1/2 l vody, jinak v běžném hrnci asi 3/4 hodiny). Nakrájíme na drobnější kostky.
-
Na cibulce podusíme hříbky (já měla nožky ze žampionů překrojené na půl), přidáme nakrájená srdíčka, podle návodu ve vodě rozmíchaný fix goulash a ještě za občasného míchání 10 minut provařujeme. Já neumím vařit bez libečku, tak po ukončení vařícího procesu přidávám jemně nasekaný.
-
Podáváme s rýží, knedlíkem i těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Maso i hříbky můžou být různé – dnes jsem zavařovala žampiony a zbyly mi nožky, v úterý si manžel dával na mrazák pivo a vytáhl už uvařené srdíčko, které pak zapomněl schovat. Aby nic nepřišlo nazmar, napadlo mě toto 🙂
Prosím, bude-li někdo vařit a bude chutnat, nebudu se zlobit za foto.