Guláš – neguláš

48
- reklama -

Suroviny
2-4 porce

1-4 vepřová srdíčka
15-20 dkg anglické slaniny
hřiby (sušené, lesní, žampiony)
cibule
sádlo nebo olej
1 Gusto-Fix goulash (Kaufland- odd. koření, polévky v sáčku)
trošku pepře
soli dle potřeby
majoránka
libeček
rozetřený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka uvaříme doměkka (v papiňáku 30 minut v 1/2 l vody, jinak v běžném hrnci asi 3/4 hodiny). Nakrájíme na drobnější kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na cibulce podusíme hříbky (já měla nožky ze žampionů překrojené na půl), přidáme nakrájená srdíčka, podle návodu ve vodě rozmíchaný fix goulash a ještě za občasného míchání 10 minut provařujeme. Já neumím vařit bez libečku, tak po ukončení vařícího procesu přidávám jemně nasekaný.

  3. Podáváme s rýží, knedlíkem i těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Maso i hříbky můžou být různé – dnes jsem zavařovala žampiony a zbyly mi nožky, v úterý si manžel dával na mrazák pivo a vytáhl už uvařené srdíčko, které pak zapomněl schovat. Aby nic nepřišlo nazmar, napadlo mě toto 🙂

Prosím, bude-li někdo vařit a bude chutnat, nebudu se zlobit za foto.