
- reklama -
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 3 lžíce sádla
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 sklenka vína
- 1 lžička sardelové pasty (nemusí být)
- 1 větší sterilovaná okurka
- 1/4 l sladké smetany
- 1 lžička hladké mouky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- špetka tymiánu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, promícháme, přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání maso opečeme.
-
Osolíme, přidáme kmín,tymián,zalijeme vodou,přiklopíme poklicí a asi půl hodiny dusíme.
-
Pak hrnec otevřeme, přilijeme víno, vmícháme sardelovou pastu, nakrájenou okurku a ještě chvíli dusíme doměkka.
-
Měkké maso zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, a ještě krátce, za stálého míchání, povaříme.
-
Dochutíme solí a pepřem a podáváme s těstovinami, dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chut!
Kuchařka: Klarak