
- reklama -
Suroviny
- 80 g másla
- 50 g hladké mouky
- 300 g syrových brambor
- 100 g jáhel
- 50 g sušených hub
- sůl
- mletý pepř
- mleté nové koření
Postup přípravy receptu
-
Pár hodin předem namočíme houby, protože polévka je pak uvařená během chvilky.
-
Z másla a mouky usmažíme hladkou zásmažku, kterou za stálého míchání zalijeme studenou vodou. Rozmícháme, přivedeme k varu a přidáme houby i s vodou, ve které se máčely, kostičky brambor, jáhly, pepř a nové koření.
Nemáme-li mleté, dáme asi dvě kuličky celého, které pak po uvaření z hrnce vyndáme. -
Osolíme a povaříme do změknutí všech surovin.
Poznámka od kuchařky
Recept z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku, odkud jsem ho přebrala i s originálním názvem a tvarem „s hřibama“.
Kuchařka: cathleen