Grumbírová polévka s hřibama

53
- reklama -

Suroviny

80 g másla
50 g hladké mouky
300 g syrových brambor
100 g jáhel
50 g sušených hub
sůl
mletý pepř
mleté nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Pár hodin předem namočíme houby, protože polévka je pak uvařená během chvilky.

  2. Z másla a mouky usmažíme hladkou zásmažku, kterou za stálého míchání zalijeme studenou vodou. Rozmícháme, přivedeme k varu a přidáme houby i s vodou, ve které se máčely, kostičky brambor, jáhly, pepř a nové koření.
    Nemáme-li mleté, dáme asi dvě kuličky celého, které pak po uvaření z hrnce vyndáme.

  3. Osolíme a povaříme do změknutí všech surovin.

Poznámka od kuchařky

Recept z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku, odkud jsem ho přebrala i s originálním názvem a tvarem „s hřibama“.