- reklama -
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 50 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g vody
- 20 g olivového oleje
- lžička soli
- 2 lžičky krájených rozmarýnových lístků
- 5-6 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout. -
Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout.
-
Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého.
Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie ->www.pekatnomanie.cz
Kuchařka: cathleen