
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg kuřecích křídel (nebo 4 na porce)
- 4 PL sójové omáčky
- 4 PL ostrého kečupu
- 4 KL Sambal Oelek chilli pasta
- 4 stroužky česneku
- 1/2 KL soli
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Křídla opereme, obereme od případného peří. Dáme do misky se všemi ingrediencemi, důkladně promícháme, aby byl obalen každý kousek a necháme hodinu marinovat.
-
Troubu rozpálíme na 190 stupňů.
Na plech dáme pečící papír a lehce ho stříkneme olejem ve spreji, nebo potřeme olejem. -
Křídla na plech uložíme rukou, v žádném případě nevysypeme. Zbytek marinády slijeme do kastrolu a na sporáku necháme přejít varem. Po půlhodině křídla otočíme a potřeme převařenou marinádou. Pečeme ještě zhruba 20 minut.
-
Podáváme s bramborami, rýží, chlebem a beraními rohy.
Kuchař: radekhk









