
- reklama -
Suroviny
- 1 filet z uzeného lososa cca 30 -35 cm
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 PL rozpuštěného másla
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 snítky rozmarýnu
- šťáva z jednoho citrónu
Postup přípravy receptu
-
Filet z lososa očistíme, zbavíme kostí a stejnoměrně nakrojíme na 6 -8 stejných dílů tak, abychom neprokrojili kůži.
-
V míse smícháme všechny suroviny na potírání uzeného lososa. Sojovou omáčku, hořčici, nasekaný rozmarýn, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo.
-
Připravený uzený filet malinko osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem a potřeme touto směsí. Odložíme do chladu na 2 hodiny.
-
Takto připravené filety dáme na gril z obou stran grilovat.
-
Servírujeme s opečeným bramborem nebo s čerstvým pečivem, doplněné citronem.
Poznámka od kuchařky
Dočetla jsem se, když griluje někdo na přímém žáru, že pro silnější vůni může ještě přihodit 1 – 2 hrsti namočených cedrových lupínků nebo prý, že se výborně griluje na cedrovém prkénku.
Kuchařka: varilamyskakasicku









