Grilovaný uzený losos s rozmarýnem

73
- reklama -

Suroviny

1 filet z uzeného lososa cca 30 -35 cm
čerstvě mletý pepř
sůl
1 lžíce sojové omáčky
2 PL rozpuštěného másla
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 snítky rozmarýnu
šťáva z jednoho citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Filet z lososa očistíme, zbavíme kostí a stejnoměrně nakrojíme na 6 -8 stejných dílů tak, abychom neprokrojili kůži.

  2. V míse smícháme všechny suroviny na potírání uzeného lososa. Sojovou omáčku, hořčici, nasekaný rozmarýn, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo.

  3. Připravený uzený filet malinko osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem a potřeme touto směsí. Odložíme do chladu na 2 hodiny.

  4. Takto připravené filety dáme na gril z obou stran grilovat.

  5. Servírujeme s opečeným bramborem nebo s čerstvým pečivem, doplněné citronem.

Poznámka od kuchařky

Dočetla jsem se, když griluje někdo na přímém žáru, že pro silnější vůni může ještě přihodit 1 – 2 hrsti namočených cedrových lupínků nebo prý, že se výborně griluje na cedrovém prkénku.