
- reklama -
Suroviny
- sýr Halloumi nakrájený na plátky silné cca 1,5 cm
- rukola
- cherry rajčata
- citron
- olivový olej
- množství podle počtu strávníků
- HALLOUMI :
- Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety.
- Dělá se ze směsi ovčího, kozího a kravského mléka s jemným přidáním máty.
- Na Kypru a nejen tam, je velmi oblíben. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, neroztéká se.
Postup přípravy receptu
-
Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran.
-
Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a promícháme.
-
Rozdělíme ji na talíře, poklademe grilovaným sýrem a doplníme pokrájenými cherry rajčaty. Sůl neuvádím, není třeba, ale každý podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Recept to ani není, uvádím to zde spíš jako tip na chutné a rychlé občerstvení.
Kdo nemá rád rukolu, doporučuji místo ní použít baby špenát
Kuchařka: maris