
Suroviny
3 porce
- žampiony
- kukuřičný klas
- červená paprika
- žlutá paprika
- červená šalotka
- salátová okurka
- krůtí klobása
- koření na grilovanu zeleninu
- 1 dcl oleje
- flexibilní grilovací jehla FireWire.
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na flexi grilovací jehle se pohodlně grilují. Žampiony můžeme napíchnou celé, pokud odpovídají velikosti cca ping pong míčku.
-
Na ohebnou grilovací jehlu FireWire, kterou můžeme mít položenou pohodlně v misce střídavě napíchneme všechny ingredience do 3/4.
-
Grilovací zeleninovou směs rozmícháme v olivovém oleji a jednoduše potřeme přichystaný špíz ze všech stran.
-
Nyní provlečeme jehlu grilovacího drátu skrz očko z druhé strany a jako náhrdelník položíme na rozpálený gril.
-
Grilujeme z obou stran cca 10 minut a podáváme s čerstvou rukolou a chlebem. Kromě skvělé chuti i velmi efektní podívaná při grilování. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Konec jehly při grilování nepálí.