![Grilovaný Mořan s bylinkami_5ff92bef8e567.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/grilovany-moran-s-bylinkami_5ff92bef7cf85.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 800 g Mořana
- čerstvý nasekaný kopr
- čerstvá nasekaná petrželka
- čerstvý citronový tymián
- citronová kůra
- šťáva z jednoho citronu
- citronový pepř
- sůl
- máslo
- bylinek si dá každý dle své chuti
Postup přípravy receptu
-
Ryby očistíme od šupin, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme zvenku i zevnitř.
-
Nasekané bylinky, smícháme s citronovou kůrou a vložíme do ryby.
-
Ryby dáme na plech, poklademe plátky másla, pokapeme citronovou šťávou a grilujeme v troubě na 200°C 6-8 min. z každé strany.
Podáváme s různě upravenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Ryba je známá ve středomoří pod názvem Sargo.
Kuchařka: suslajda