Grilovaný Mořan s bylinkami

51
- reklama -

Suroviny

800 g Mořana
čerstvý nasekaný kopr
čerstvá nasekaná petrželka
čerstvý citronový tymián
citronová kůra
šťáva z jednoho citronu
citronový pepř
sůl
máslo
bylinek si dá každý dle své chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme od šupin, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme zvenku i zevnitř.


    Zobrazit celý recept

  2. Nasekané bylinky, smícháme s citronovou kůrou a vložíme do ryby.

  3. Ryby dáme na plech, poklademe plátky másla, pokapeme citronovou šťávou a grilujeme v troubě na 200°C 6-8 min. z každé strany.

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Ryba je známá ve středomoří pod názvem Sargo.