- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kousky lososa
- citronový tymián
- citronový pepř
- sůl
- trochu olivového oleje
- plátek másla
- citronovou šťávu
- Na koprový přeliv:
- 50 g majonézy
- 50 g zakysané smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky nasekané petrželky
- 2 nasekaného kopru
- 1 lžička citronové šťávy
- citronový pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do kůže uděláme zářezy a vložíme citronový tymián. Z druhé strany lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet.
-
Připravíme si přeliv. Do misky dáme všechny ingredience, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Dáme do chladna a necháme proležet.
-
Rozpálíme si grilovací pánev,potřeme směsí oleje a másla. Lososa grilujeme nejdříve kůží dolů asi 3 min. Poté ho otočíme a grilujeme z druhé strany taky asi 3 min. Doba grilování záleží na tom jak je losos vysoký. Podáváme s různě upravenými bramborami a přelité koprovým přelivem.
Kuchařka: suslajda