
- reklama -
Suroviny
- 1 filet z lososa (nebo většího pstruha)
- citrón
- Grilovací směs:
- 2 lžíce sluncem sušených rajčat
- 8 velkých stroužků česneku
- 4 lžíce pokrájené petrželky
- 60 ml olivového oleje
- 1 kávová lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience grilovací směsi umixujeme ponorným mixerem a dáme přes noc odpočinout do lednice.
-
Druhý den nařízneme lososa po délce, ale neprořízneme kůži. Do řezu vpravíme asi polovinu grilovací směsi, na porce dáme plátek citrónu a necháme chvíli odležet.
-
Grilujeme přiklopené, buď přímo na naolejované mřížce, kůží dolů a po asi 10-15 minutách potřeme rybu zbytkem grilovací směsi a grilujeme dál, až se maso pod vidličkou rozpadá.
-
Druhá varianta je namočit cedrové prkýnko na dvě hodiny do vody a rybu grilovat na něm. Krásně to kouří pod poklicí, ryba dostane tu „navoněnou“ chuť a navíc nemá tendenci propadnout roštem.
-
K tomu zelené fazolky s ořechy, nebo chřest s ořechy, recepty přidávám a bramborové placičky (rosti).
Kuchař: Drobek