- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 květák
- sůl
- Marináda:
- olivový olej
- bazalka
- petrželka
- 3 stroužky česneku
- Omáčka:
- plátek másla
- lžíce hladké mouky
- vývar z květáku
- smetana na vaření
- 100 g sýra s modrou plísní (měla jsem gorgonzolu)
- muškátový oříšek
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Vyjmeme a necháme okapat, pak naložíme do marinády a necháme aspoň hodinu odležet.
-
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání vlijeme naběračku vývaru a smetanu a necháme 10 minut povařit, prošleháme, aby byla omáčka hladká, vmícháme nastrouhaný sýr, necháme rozpustit a dochutíme.
-
Květák grilujeme dozlatova a podáváme. Hodí se k tomu brambory, dělala jsem americké.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: TV pořad Kluci v akci.
Kuchařka: zizala