Grilovaný kuřecí steak

153
- reklama -

Suroviny

kuřecí prsa (s kůží bez kosti)
Na naložení:
2 dl oleje
1/2 balíčku koření Kuřecí steak s červeným pepřem
1/2 balíčku koření Country Reny

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěná kuřecí prsíčka s kůží si na několik dnů naložíme do směsi oleje a koření. Během marinování v lednici několikrát otočíme, aby bylo maso stejnoměrně proležené.

  2. Roztopíme v zahradním grilu a opečeme dokřupava a doměkka z obou stran.

  3. Kuřecí steaky jsou nejlepší, když je ugrilované podáváme nakrájené na plátky přes vlákno a když nejsou vysušené z dlouhého grilování.

Poznámka od kuchařky

Recept, na kterém si Anička Kociková s manželem tolik pochutnali, když mě po srazu z Prahy přivezli domů.

Už jsem měla možnost jíst i takhle naložené steaky opečené ne na roštu, ale na mramorové desce nad ohněm, a musím se přiznat, že takhle dobré kuřecí dělané nad ohněm jsem ještě nikdy nejedla.

Asi jsme letos naposledy grilovali, tak jsem si řekla, že to musím zdokumentovat.