- reklama -
Suroviny
4 porce
- hrudka Halloumi o hmotnosti cca 250 g
- 1 bílá bageta
- 250 g jahod
- limetková štáva z jedné limetky
- 1 chilli paprička
- hrst máty
- agávový sirup (můžete pochopitelně nahradit jiným sirupem)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- lístky rukoly nebo mladých salátů
Postup přípravy receptu
-
V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete dle chuti.
-
Na grilu, nebo grilovací pánvi opečte plátky halloumi cca 8 mm tlusté a plátky bagety.
-
Opečenou bagetu pokapejte olivovým olejem, poklaďte lístky rukoly, nebo mladých salátu, položte plátek halloumi a přelijte jahodovou omáčkou.
Kuchařka: Simply Food