
- reklama -
Suroviny
- 1 červený grep
- 2 lžíce hněděho cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku (roztlučeného v hmoždíři)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si roztloukneme v hmoždíři hřebíček, pak k němu přidáme cukr a skořici. Vše důkladně promícháme.
-
Grep si rozkrojíme na půl a horní část obou půlek důkladně posypeme ochuceným cukrem.
-
Obě půlky dáme na plech s pečicím papírem.
-
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a plech dáme těsně pod gril asi tak na 6 minut dokud se cukr nerozpustí do sladkého sirupu.
Podáváme ihned.
Poznámka od kuchařky
Není to sice nějaký extra recept, ale pro ty, kteří mají rádi grep a už je nebaví si ho posypávat jen cukrem je tohle trochu vylepšená verze.A navíc hřebíček a skořice dodají grepu jedinečnou šmrncovní chuť 🙂
Kuchařka: verunka.jaskova