Grilovaný chřest ve slanině

36
- reklama -

Suroviny

Chřest
Anglická slanina
sůl
koření
citron

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a omyjeme. Vroucí vodu osolíme, přidáme plátek citronu a polévkové koření.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme chřest a vaříme asi 10 minut. Chřest osušíme.

  3. Plátky anglické okořeníme (čím kdo rád – Podravka, grilovací koření atd). Já dal chimichuri.

  4. Na každý plátek položíme chřest a zarolujeme. Spíchneme jehlou.

  5. Grilujeme cca 10 minut, až je slanina křupavá.

Poznámka od kuchařky

Recept je z letáku Tesco.Trochu jsem upravil. Tam slaninu solí a pepří. Podle mě sůl není potřeba. Spíchávají to párátkem – nebyl jsem si jistý jestli by na grilu neshořely.