
- reklama -
Suroviny
- svazek chřestu
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1 PL sezamového oleje
- 2PL sójové omáčky
- 1 stroužek česneku
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka.
-
Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec odlomí. Použijeme ho třeba do polévky.
-
Špejlemi spojíme několik chřestů k sobě, budou se nám lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku marinovat.
-
Poté na pánvi ( nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opěkáme a potíráme marinádou.
-
Nakonec do zbytku marinády prolisujeme stroužek česneku a naposledy potřeme.
Poznámka od kuchařky
Je to opravdu vynikající. Inspirováno časopisy Albert a Apetit. Upravila jsem si postup, původně se česnek dával rovnou do marinády, ale podle mě by zhořknul. Myslím, že tento postup je lepší.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









