Grilovaný chřest

77
- reklama -

Suroviny

svazek chřestu
1 PL slunečnicového oleje
1 PL sezamového oleje
2PL sójové omáčky
1 stroužek česneku
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka.

  2. Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec odlomí. Použijeme ho třeba do polévky.

  3. Špejlemi spojíme několik chřestů k sobě, budou se nám lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku marinovat.

  4. Poté na pánvi ( nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opěkáme a potíráme marinádou.

  5. Nakonec do zbytku marinády prolisujeme stroužek česneku a naposledy potřeme.

Poznámka od kuchařky

Je to opravdu vynikající. Inspirováno časopisy Albert a Apetit. Upravila jsem si postup, původně se česnek dával rovnou do marinády, ale podle mě by zhořknul. Myslím, že tento postup je lepší.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/