Grilovaný ananas se skořicí a medem

38
- reklama -

Suroviny
dle chuti

1 ks čerstvého ananasu
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce medu
bambusové špejle

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5–2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý zbytek středu a vzniknou nám kusy čistého ananasu vhodné ke grilování.


    Zobrazit celý recept

  2. Na bambusové špejle napichujeme 2–4 dílky ananasu a to tak, že je propíchneme za pomocí dvou kusů špejlí asi 1 cm od sebe (nebudou se nám protáčet při obracení na grilu) a po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme a vzniknou nám dvě porce.

  3. Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Je to vynikající zpestření při grilování masa.

Poznámka od kuchařky

Taková bitva o grilovaný ananas mezi podáváním masa, to bylo fakt něco 🙂