Suroviny
dle chuti
- 1 ks čerstvého ananasu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce medu
- bambusové špejle
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve začneme tím, že si do vody dáme namočit bambusové špejle. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5–2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme poté tvrdý zbytek středu a vzniknou nám kusy čistého ananasu vhodné ke grilování.
-
Na bambusové špejle napichujeme 2–4 dílky ananasu a to tak, že je propíchneme za pomocí dvou kusů špejlí asi 1 cm od sebe (nebudou se nám protáčet při obracení na grilu) a po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme a vzniknou nám dvě porce.
-
Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Je to vynikající zpestření při grilování masa.
Poznámka od kuchařky
Taková bitva o grilovaný ananas mezi podáváním masa, to bylo fakt něco 🙂