
- reklama -
Suroviny
- 4 větší silnější vepřové řízky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl
- mletý pepř
- na ozdobu dílky citronu
- rajčat
- Nádivka:)
- 150 g drůbežích jater
- 2 lžíce másla
- špetka římského kmínu
- 10 žampionů
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce strouhanky
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Připravíme nádivku. Drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou. Promícháme, připravíme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme. Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce, zamícháme a necháme ztuhnout.
-
Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou.
-
Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut. Přitom je potíráme směsí oleje se sojovou omáčkou. Zdobíme citronem a rajčaty.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s chlebem nebo hranolky.
Kuchař: toprecepty.cz