Grilované švestky ve slanině

68
- reklama -

Suroviny
neurčeno

1 balení sušených švestek
200 g anglické slaniny na plátky
100 ml koňaku
brandy nebo portského vína

Postup přípravy receptu

  1. Pokud jsou švestky s peckou, tak je vypeckujeme.

  2. Do misky dáme alkohol a promícháme v něm švestky. Necháme odležet před noc nebo alespoň jednu hodinu.

  3. Švestky po odležení oklepeme, osušíme a obalíme v plátcích slaniny, které upevníme párátkem.

  4. Rozpálíme si gril, grilovací pánvičku nebo v případě nouze i nepřilnavou pánev. Švestky opékáme nad mírným žárem nebo plamenem z obou stran, dokud nezískáme hezky křupavou a dozlatova opečenou slaninu.

  5. Servírujeme teplé v misce, párátka ve švestkách ponecháme, abychom si je mohli sami nabírat.