
- reklama -
Suroviny
neurčeno
- 1 balení sušených švestek
- 200 g anglické slaniny na plátky
- 100 ml koňaku
- brandy nebo portského vína
Postup přípravy receptu
-
Pokud jsou švestky s peckou, tak je vypeckujeme.
-
Do misky dáme alkohol a promícháme v něm švestky. Necháme odležet před noc nebo alespoň jednu hodinu.
-
Švestky po odležení oklepeme, osušíme a obalíme v plátcích slaniny, které upevníme párátkem.
-
Rozpálíme si gril, grilovací pánvičku nebo v případě nouze i nepřilnavou pánev. Švestky opékáme nad mírným žárem nebo plamenem z obou stran, dokud nezískáme hezky křupavou a dozlatova opečenou slaninu.
-
Servírujeme teplé v misce, párátka ve švestkách ponecháme, abychom si je mohli sami nabírat.
Kuchařka: amarcha









