
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g rybího filé
- 1/2 lilku (může být i cuketa)
- 1 čerstvá paprika
- cherry rajčata
- 2 malé cibule
- Marináda:
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce medu
- 1 chilli paprička
- bílý pepř
- sůl
- 1/2 lžičky sekané petrželky
Postup přípravy receptu
-
Filé narežeme na kocky asi 2,5 x 2,5 cm, baklažán a papriku na väčšie kocky, cibule na kolieska.
-
Na ihly napichujeme striedavo kúsky ryby, papriky, baklažánu, paradajky a kolieska cibule.
-
Všetky prísady na marinádu metličkou prešľaháme ( chilli papričku narežeme nadrobno ) a potrieme špízy. Necháme asi hodinu stáť v chlade.
-
Potom špízy polejeme zvyšnou marinádou a grilujeme asi 5-6 minút.
-
Na tanier uložíme špízy, polejeme výpekom z grilovania a ozdobíme plátkom citróna.
Kuchařka: tejaja









