
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové řízky z kýty
- olej
- mletý pepř
- sůl
- 20 g másla
- 60 g salámu
- 2 vejce
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Nádivka: Salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a umícháme řidší nádivku. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku.
-
Vepřové řízky odblaníme, rozklepeme do šířky, opepříme, poklademe nádivkou, přeložíme na půlky, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky. Řízky potřeme olejem, vložíme do misky a necháme 1-2 hodiny odležet.
-
Osušíme je, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu potřeného olejem a opékáme 3,5-4 minuty. Obrátíme je, potřeme olejem a stejnou dobu opékáme na druhé straně. Poté dopékáme asi 2 minuty.
Poznámka od kuchařky
Vhodná příloha je bramborová kaše a kompot.
Kuchařka: micheele