Grilované pikantní krevety

58
- reklama -

Suroviny
2 porce

20 ks krevet
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
pažitka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Papričku a česnek nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky a vidličkou trochu rozmačkáme. Přidáme pažitku a olivový olej. Do této směsi naložíme krevety minimálně na 1 hodinu.

  2. Poté ugrilujeme. Po každé straně asi jen 30 vteřin. Já pro lepší manipulaci krevety napichuji na špejli (tu je třeba alespoň na 1 hodinu namočit do vody, aby neshořela).

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu dělám grilované plněné brambory. Recept nedávám zvlášť, je jich tu podobných několik: velkou bramboru uvaříme ve slupce, rozkrojíme, vydlabeme. Potřeme grilovacím kořením a grilujeme nejdříve vydlabanou stranou. Vyndáme, naplníme směsí. Já dávám Eidam,Nivu, šunku a bylinky. Po naplnění dáne na gril. Brambora udělá kůrčičku, sýry se roztaví.