- reklama -
Suroviny
- meloun galia
- hrušky
- jablka
- limetková šťáva
- ocet balsamico
- chilli paprička
- vanilková zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Meloun nakrájíme na měsíčky a odstraníme jádra a slupku.
-
Hrušku podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a rozkrájíme ji na plátky, jablko rozkrájíme na kolečka a jadřinec vypíchneme vykrajovátkem. Ovoce pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou.
-
Balsamikový ocet dáme do kastrůlku a svaříme ho na hustý sirup (redukci).
-
Na rozpálený gril položíme grilovací pánev nebo aluminiový tácek a kousky ovoce ogrilujeme po obou stranách.
-
Teplé přendáme na talíře, přelijeme redukcí a posypeme nasekanou papričkou (kdo nemá rád kombinaci slakého a pikantního, papričku vynechá).
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Kuchařka: Danca