Grilované kuřecí ministeaky po lesnicku

60
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 lžičky Divokého koření (např. Stupkova koření „Divočina“)
50 ml oleje
sůl podle chuti
slanina
celý česnek

Postup přípravy receptu

  1. Stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na „medailonky“.

  2. V misce promícháme s olejem a kořením a dáme do lednice uležet nejméně přes noc.

  3. Před grilováním necháme maso asi 2 hodiny při pokojové teplotě, poté grilujeme z obou stran na prudším žáru.

  4. Spolu s masem ogrilujeme i plátky slaniny a rozpůlený česnek (ten dáme na gril jako první, pokládáme ho do chladnější zóny a dáváme pozor, aby se nespálil).

  5. Servírujeme maso společně s opečenou slaninou a změklými stroužky česneku. Skvěle se k tomuto jídlu hodí brusinková omáčka a bramborovo-sýrové „sendviče“ (odkazy na ně uvádím v poznámce)