
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžičky Divokého koření (např. Stupkova koření „Divočina“)
- 50 ml oleje
- sůl podle chuti
- slanina
- celý česnek
Postup přípravy receptu
-
Stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na „medailonky“.
-
V misce promícháme s olejem a kořením a dáme do lednice uležet nejméně přes noc.
-
Před grilováním necháme maso asi 2 hodiny při pokojové teplotě, poté grilujeme z obou stran na prudším žáru.
-
Spolu s masem ogrilujeme i plátky slaniny a rozpůlený česnek (ten dáme na gril jako první, pokládáme ho do chladnější zóny a dáváme pozor, aby se nespálil).
-
Servírujeme maso společně s opečenou slaninou a změklými stroužky česneku. Skvěle se k tomuto jídlu hodí brusinková omáčka a bramborovo-sýrové „sendviče“ (odkazy na ně uvádím v poznámce)
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Danca