Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 285 g sušených rajčat v oleji
- mladá cuketa
- 2 lžičky sušeného česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a šikmým řezem je nakrájíme na 3 cm proužky. Cuketu pomocí kartáčku důkladně umyjeme a i se slupkou nakrájíme na půlměsíčky, nebo kolečka o síle 2 cm.
-
Do uzavíratelné nádobky nalijeme olej ze sušených rajčat, promícháme s česnekem a poklademe nakrájenou cuketou. Na cuketu položíme nakrájené maso a na to rozložíme rajčata.
-
Uzavřeme víkem a dáme alespoň na 6 hodin marinovat do lednice. Během marinování můžeme občas suroviny v nádobce zlehka promíchat.
-
Poté vše klademe na dobře rozehřátou grilovací pánev a grilujeme 5 minut z každé strany. Rajčata obracíme již po 3 minutách. Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Pokud nespěcháme, můžeme marinovat až do druhého dne.
Česnek do různých marinád na grilování používám raději sušený. Čerstvý, prolisovaný se rád přichytává a chytá nahořklou chuť.