
- reklama -
Suroviny
- Kuře asi 1200 g
- 5 krajíců chleba bez kůrky
- 50 g anglické slaniny
- jarní cibulka
- sůl
- koření na kuře
- olej na mazání
Postup přípravy receptu
-
Střídku chleba rozdrobíme a smícháme s drobně nakrájenou slaninou a cibulkou.
-
Omyté a osušené kuře osolíme i zevnitř a naplníme chlebem.
-
Spíchneme špejlí, aby při točení chleba nevypadával.
-
Celé kuře okořeníme a necháme chvíli odležet.
-
Napíchneme na grilovací jehly a necháme točit cca hodinku až hodinu a půl, podle velikosti kuřete v uzavřeném grilu. Průběžně mažeme olejem rozmíchaným s kořením.
Poznámka od kuchařky
Chleba jsem nefotila – za prvé není fotogenický a za druhé jsem to nestihla. Zmizí vždy jako první, také ho tam hodně nevleze. Je provoněný slaninou a kořením z kuřete. Také se tam může přidat sýr na kostičky nebo bylinky.
Kuchařka: mika59