Grilované kuře plněné slaninovým chlebem

81
- reklama -

Suroviny

Kuře asi 1200 g
5 krajíců chleba bez kůrky
50 g anglické slaniny
jarní cibulka
sůl
koření na kuře
olej na mazání

Postup přípravy receptu

  1. Střídku chleba rozdrobíme a smícháme s drobně nakrájenou slaninou a cibulkou.

  2. Omyté a osušené kuře osolíme i zevnitř a naplníme chlebem.

  3. Spíchneme špejlí, aby při točení chleba nevypadával.

  4. Celé kuře okořeníme a necháme chvíli odležet.

  5. Napíchneme na grilovací jehly a necháme točit cca hodinku až hodinu a půl, podle velikosti kuřete v uzavřeném grilu. Průběžně mažeme olejem rozmíchaným s kořením.

Poznámka od kuchařky

Chleba jsem nefotila – za prvé není fotogenický a za druhé jsem to nestihla. Zmizí vždy jako první, také ho tam hodně nevleze. Je provoněný slaninou a kořením z kuřete. Také se tam může přidat sýr na kostičky nebo bylinky.