- reklama -
Suroviny
- Chlazené kuře váhově nejlépe kolem 1,3 kg
- grilovací koření
- nádivka podle chuti v receptu jsme použili:
- nať celeru
- libečku
- paprikový lusk
- česnek
- anglickou slaninu
- čirůvka fialová
- cca 1 dcl piva
- řádný základ pro grilování vytvoříme z bukového a dubového dřeva
Postup přípravy receptu
-
Kuře opláchneme, osušíme, zevnitř okořeníme grilovacím kořením a postupně vkládáme nádivku.
-
Po naplnění otvor sešijeme, kuře posypeme grilovacím kořením a napíchneme na gril.
-
Grilujeme 1,5 – 2 hodiny.
-
Ve finále kuřátko „osprchujeme“ pivem, abychom docílili té správné kůrčičky. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Na závěr grilovací sezóny měl švagr skvělý nápad, ugrilovat kuře a výsledek zde vkládám.
Grilování bylo provázeno technickými problémy, kdy první hnací motorek „klekl“ po 10 minutách, druhý se nerozběhl vůbec. Podařilo se nám z obou motorků složit jeden funkční a ten vydržel 40 minut. Zbytek jsme dotočili ručně, tak jako před třiceti léty.
P.S. Skvělá nádivka je nať petrželky a libečku.
Kuchař: Jenda1