Suroviny
- 500 g velkých syrových krevet s krunýřem
- 300 g čerstvého očištěného ananasu
- 3 lžíce thajské čili omáčky
- rýžový olej
- K podávání:
- jasmínová nebo basmati rýže
- čerstvá čili omáčka
Postup přípravy receptu
-
Krevety oloupejte, případně zbavte střívka a naložte do omáčky, asi tak na hodinu.
-
V mezičase uvařte jasmínovou nebo basmati rýži.
-
Ananas oloupejte a nakrájejte na kostky.
-
Krevety vyjměte z omáčky a sklepejte ji. Na jehly napichujte střídavě ananas a krevetu.
-
Rozpalte grilovací pánev (venkovní gril), potřete ji olejem a nejprve zprudka opečte špízy asi 1 minuty po každé straně. Grilujte další 1 minutu po každé straně a potírejte čili omáčkou. Vzhledem k tomu, že omáčka i ananas obsahují cukr, mají tendenci se připalovat, nevystavujte je proto dlouhé tepelné úpravě.
-
Podávejte s rýží, případně s čerstvým koriandrem. Odvážnější konzumují bez rýže.
Poznámka od kuchařky
Recept na omáčku (marinádu) https://www.toprecepty.cz/recept/54404-thajska-cil…