- reklama -
Suroviny
dle potreby
- vepřová žebírka se před grilování zásadně nenakládají a nebo nepředvařuji!!!
- koření Dry Rub
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 1/4 hrnku soli
- 1/4 hrnku česneku (v prášku)
- 1/4 hrnku čerstvé papriky
- 1 lžička práškové hořčice
- 1 Lžíce chilli prášku
- 1 Lžíce pepře
- (smíchat a dobře vmasírovat do žebírek tak 1/2 hod před grilováním)
- Omáčka:
- 1 hrnek kečupu
- 1/2 hrnku tmavého piva
- 1 Lžíci hnědého cukru
- 1 lžičku citrónové stavy
- 1 Lžíci octa
- 1 lžičku Worcestrové omáčky
- sůl
- 1 stroužek česneku
- 1/4 hrnku jemně nakrájené cibule
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
(Na oleji zeskelnatět cibulku, přidat rozetřený česnek a okamžitě přidat
ketchup a vše ostatní, nechat pod pokličkou jemně bublat 1 hodinu, přidat vodu,
je-li to později moc husté .
Omáčku přidávám na žebírka až posledních 10 minut grilování a potom po
grilování.
Grilování musí být pomalé a ne přímo nad ohněm, na plátek žebírek 12 žebírek
tak 1.5 hodiny.)
Kuchař: Karolina