Grilovaná žebírka

49
- reklama -

Suroviny
dle potreby

vepřová žebírka se před grilování zásadně nenakládají a nebo nepředvařuji!!!
koření Dry Rub
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku soli
1/4 hrnku česneku (v prášku)
1/4 hrnku čerstvé papriky
1 lžička práškové hořčice
1 Lžíce chilli prášku
1 Lžíce pepře
(smíchat a dobře vmasírovat do žebírek tak 1/2 hod před grilováním)
Omáčka:
1 hrnek kečupu
1/2 hrnku tmavého piva
1 Lžíci hnědého cukru
1 lžičku citrónové stavy
1 Lžíci octa
1 lžičku Worcestrové omáčky
sůl
1 stroužek česneku
1/4 hrnku jemně nakrájené cibule
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

(Na oleji zeskelnatět cibulku, přidat rozetřený česnek a okamžitě přidat


Zobrazit celý recept

ketchup a vše ostatní, nechat pod pokličkou jemně bublat 1 hodinu, přidat vodu,

je-li to později moc husté .

Omáčku přidávám na žebírka až posledních 10 minut grilování a potom po

grilování.

Grilování musí být pomalé a ne přímo nad ohněm, na plátek žebírek 12 žebírek

tak 1.5 hodiny.)