Grilovaná uzená žebírka

65
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 kg uzených žebírek
1 cibule
7 stroužky česneku
sůl
pepř
2 bobkové listy
5 lžic oleje
2 lžíce grilovací koření
3 lžíce kečupu
2 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka uvaříme ve vodě společně se 3 stroužky česneku a cibulí, vodu osolíme, opepříme a přidáme bobkový list.


    Zobrazit celý recept

  2. Vaříme v tlakovém hrnci cca 20 – 25 minut do poloměkka.

    Marinádu si připravíme z oleje, kečupu, hořčice, grilovacího koření a 4 stroužků česneku.

  3. Potřeme ze všech stran a grilujeme cca 30 minut na malém ohni, nebo 30 minut v troubě na 150 – 160 stupňů.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s chlebem nebo zeleninou.