- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 velkých rajčat
- asi 150 g strouhanky
- pepř a sůl
- asi 6 lžic rozpuštěného másla
- 4 stroužky česneku
- petrželka na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Rajčata rozpůlíme a trošku vydlabeme. Ze strouhanky, rozpuštěného másla, rozetřeného česneku a koření připravíme směs k naplnění rajčat.
-
Do náplně můžeme podle fantazie ještě přidat buď bylinky nebo nějaké další koření nebo i na malé kostičky pokrájenou uzeninu (anglickou slaninu, šunku atd.), ale to už je na každém a jsou to suroviny navíc..
-
Rajčata pak buď grilujeme nebo upečeme v troubě. Je to rychlé a pikantní občerstvení pro letní večery. Můžeme je ale také podávat jako přílohu k pečenému masu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – časopis Květy, upraveno.
Kuchařka: MamlajdaD