Grilovaná rajčata s česnekem

65
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 velkých rajčat
asi 150 g strouhanky
pepř a sůl
asi 6 lžic rozpuštěného másla
4 stroužky česneku
petrželka na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozpůlíme a trošku vydlabeme. Ze strouhanky, rozpuštěného másla, rozetřeného česneku a koření připravíme směs k naplnění rajčat.


    Zobrazit celý recept

  2. Do náplně můžeme podle fantazie ještě přidat buď bylinky nebo nějaké další koření nebo i na malé kostičky pokrájenou uzeninu (anglickou slaninu, šunku atd.), ale to už je na každém a jsou to suroviny navíc..

  3. Rajčata pak buď grilujeme nebo upečeme v troubě. Je to rychlé a pikantní občerstvení pro letní večery. Můžeme je ale také podávat jako přílohu k pečenému masu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – časopis Květy, upraveno.