Grilovaná medová panenka s lehkým salátkem s medovou zálivkou

51
- reklama -

Suroviny

vepřová panenka
Na marinádu:
2 polévkové lžíce medu
2 polévkové lžíce hrubozrné hořčice
2 polévkové lžíce balzamikového octa
1 polévkové lžíce olivového oleje
2-3 prolisované stroužky česneku
sůl
pepř
Na salát:
2-3 hrsti směsi salátových listů
zelené kyselejší jablko
1 červená cibule
3-4 PL hrozinek (měla jsem nějaké MAXI)
100 g feta (nebo balkánský sýr)
Na salátovou zálivku:
4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
2 polévkové lžíce medu
2 polévkové lžíce citronové šťávy
2 kávové lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem (je možno dělat i vcelku, ale my grilovali a já jsem se bála, že bych panenku vcelku vysušila, v troubě už to mám vychytané).


    Zobrazit celý recept

  2. Z výše uvedených surovin umícháme marinádu a panenku do ní nejlépe přes noc naložíme.

  3. Z panenky setřeme většinu marinády a vkládáme na rozpálený gril. Průběžně potíráme zbytkem marinády, zředěné vodou, nebo pivem, pečeme dozlatova.

  4. Salátové listy nasekáme na menší kousky, jablko rozpůlíme, zbavíme jádra a nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka. Vše promícháme s hrozinkami, posypeme rozdrobenou fetou a zalejeme připravenou zálivkou, dochutíme solí a pepřem. Podáváme ke grilované panence.