Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 lilek
1-2 mladé cukety
3-4 čerstvé papriky
8 neoloupaných stroužků česneku
Na marinádu:
50 ml panenského olivového oleje
1 sušená chilli paprička
citronová šťáva z 1/2 citrónu
1/2 lžičky sušeného oregána
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky pepře
mořská sůl
olivový olej na pánev
120 g čerstvého kozího sýr
Balsamico (crema di)

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka jako lilek, papriky na proužky. Vypocený lilek osušíme papírovou utěrkou.
    Suroviny na marinádu smícháme a prošleháme.

  2. Zeleninu rozložíme na pracovní plochu a pomocí mašlovačky ji potřeme marinádou. Necháme odložet několik hodin. Rozpálíme grilovací pánev, vlijeme na ni olej a postupně grilujeme plátky zeleniny. Stroužky neoloupaného česneku necháme v pánvi celou dobu, aby dostatečně změkly.

  3. Teplou grilovanou zeleninu servírujeme na talíř, posypeme kousky kozího sýru a okraje talíře polijeme redukovaným balzamikovým krémem. Podáváme samostatně s opečenou bagetkou nebo jako přílohu k masu.