
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 lilek
- 1-2 mladé cukety
- 3-4 čerstvé papriky
- 8 neoloupaných stroužků česneku
- Na marinádu:
- 50 ml panenského olivového oleje
- 1 sušená chilli paprička
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- 1/2 lžičky sušeného oregána
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky pepře
- mořská sůl
- olivový olej na pánev
- 120 g čerstvého kozího sýr
- Balsamico (crema di)
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka jako lilek, papriky na proužky. Vypocený lilek osušíme papírovou utěrkou.
Suroviny na marinádu smícháme a prošleháme. -
Zeleninu rozložíme na pracovní plochu a pomocí mašlovačky ji potřeme marinádou. Necháme odložet několik hodin. Rozpálíme grilovací pánev, vlijeme na ni olej a postupně grilujeme plátky zeleniny. Stroužky neoloupaného česneku necháme v pánvi celou dobu, aby dostatečně změkly.
-
Teplou grilovanou zeleninu servírujeme na talíř, posypeme kousky kozího sýru a okraje talíře polijeme redukovaným balzamikovým krémem. Podáváme samostatně s opečenou bagetkou nebo jako přílohu k masu.
Kuchařka: Eliza