- reklama -
Suroviny
3 porce
- Květákový kuskus:
- 1/2 květáku
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 limetky
- 1 červená chilli paprička
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek českého česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžíce nasekané máty
- Makrela:
- 3 středně velké makrely s kůží
- sůl
- uzená paprika
- olej
Postup přípravy receptu
-
Ryby na každém boku nařízneme třikrát příčnými řezy, osolíme, potřeme olejem, posypeme paprikou a odložíme na chvíli do chladu.
-
Květák rozebereme na menší růžičky, vložíme do mixéru a krátce rozmixujeme na „zrnka“ velikosti kuskusu.
Pak k němu přimícháme olej, šťávu z limetky, nakrájenou chilli papričku, nadrobno nasekaný stroužek česneku, cibulky nakrájené na kolečka a podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nasekané bylinky. -
Odleželé makrely grilujeme dozlatova.
Na talíře rozdělíme květákový kuskus a nahoru položíme porci grilované ryby. Podáváme s klínkem limety.
Kuchařka: Angel 666