- reklama -
Suroviny
- 1500 g kuřecích křídel
- 4 větší stehenní řízky
- olivový olej
- hrubá mořská sůl
- Madagasco red Peper Sauce
- uzená paprika
- sójová omáčka
- ústřicová omáčka
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
-
Křídla a kuřecí plátky kuchyňsky upravíme. Připravíme marinádu smícháním oleje, hrubé soli, Madagasco red Peper sauce omáčky, oleje, sójové a ústřičné omáčky. Vsypeme čerstvou uzenou papriku a vše dobře promícháme.
-
Kuřecí maso (křídla a plátky) naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Část marinády necháme stranou. Druhý den přendáme kuřecí maso na grilovací tácky. Grilujeme v rozehřáté troubě na programu „gril“ dozlatova a potíráme zbylou marinádou.
-
Ke konci grilování posypeme maso sezamovými semínky a ještě krátce grilujeme. Podáváme s bramborovými tolárky z nových brambor.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Ivace64