Grilovaná krkovička (plátky bůčku)

58
- reklama -

Suroviny

krkovička bez kosti
libovější bůček
sůl
grilovací koření (nebo směs koření)

Postup přípravy receptu

  1. Z krkovice nařežeme silnější plátky, do kterých bez naklepávání z obou stran vetřeme koření a sůl.

  2. Plátky naskládáme těsně na sebe do vhodně velké krabičky, dobře uzavřeme a uložíme na 1-2 dny do lednice.

  3. Pomalu grilujeme z obou stran, bez potírání – krkovice pustí tuk a jakoby omastí sama sebe.

  4. Stejně děláváme i plátky prorostlého bůčku.

Poznámka od kuchařky

Většinou vídáme recepty na plátky masa, před grilováním naložené do nálevu. Tohle prorostlé maso je tak šťavnaté (a zároveň i přiměřeně tučné), že jsme zkusili před grilováním jen takhle okořenit.

Osvědčilo se nám to, maso je velice šťavnaté a jemné.

Podáváme se zeleninou, zeleninovým salátem nebo (kdo má rád) ochucenou tatarskou omáčkou.

Nebo můžeme použít kousek bylinkového másla – třeba tohle

http://www.toprecepty.cz/recept/42554-bylinkove-ma…

.