
Suroviny
- krkovička bez kosti
- libovější bůček
- sůl
- grilovací koření (nebo směs koření)
Postup přípravy receptu
-
Z krkovice nařežeme silnější plátky, do kterých bez naklepávání z obou stran vetřeme koření a sůl.
-
Plátky naskládáme těsně na sebe do vhodně velké krabičky, dobře uzavřeme a uložíme na 1-2 dny do lednice.
-
Pomalu grilujeme z obou stran, bez potírání – krkovice pustí tuk a jakoby omastí sama sebe.
-
Stejně děláváme i plátky prorostlého bůčku.
Poznámka od kuchařky
Většinou vídáme recepty na plátky masa, před grilováním naložené do nálevu. Tohle prorostlé maso je tak šťavnaté (a zároveň i přiměřeně tučné), že jsme zkusili před grilováním jen takhle okořenit.
Osvědčilo se nám to, maso je velice šťavnaté a jemné.
Podáváme se zeleninou, zeleninovým salátem nebo (kdo má rád) ochucenou tatarskou omáčkou.
Nebo můžeme použít kousek bylinkového másla – třeba tohle
http://www.toprecepty.cz/recept/42554-bylinkove-ma…
.









