- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřové kotlety (1,5 cm silné)
- hladká mouka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- mražený hrášek
- 4 syrová vejce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety nařízneme na okraji, aby se nám nekroutily, a bohatě osolíme, opeříme a lehce obalíme v hladké mouce.
-
Plátky dobře oklepeme od přebytečné mouky.
-
Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme v mouce obalené kotletky.
-
Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy asi tak 5 minut.
-
Po opečení podáváme lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa. Jako vhodná příloha jsou upečené baby brambory ve slupce a pošírovaný zelený hrášek s volským okem.
Poznámka od kuchařky
(Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě popř. mléce nebo vývaru, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit.)
Kuchař: Colombo65