- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 pěkná jablka
- Jahodová marmeláda
- skořice
- citronová šťáva
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Jablka nejprve namočíme asi na 10 minut do studené vody, z důvodu, aby se předešlo případnému spálení. Pak je rozpůlíme, odstraníme jádřinec a stopku i bubáka a vyhloubíme střed do mističky. Ten ihned prokapeme šťávou, aby nezhnědl a i jablko mělo lepší chuť.
-
Z alobalu vystřihneme přiměřeně velké čtverce, do nich zabalíme půlky jablek nejprve řeznou plochou dolů – nebalíme úplně na těsno, necháváme pootevřená místa a dáme na 10 minut grilovat na 5. stupeň.
-
Pak opatrně vyjmeme, rozbalíme – pozor na popálení, takže raději necháme zchladnout. Jablka otočíme, naplníme marmeládou, posypeme skořicí a navrch dáme malý kousek másla. Vložíme na gril a grilujeme ještě asi 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Použita byla tato marmeláda:
Kuchařka: spagetka