Grilovaná hruška s brusinkami a zakysanou metanou

56
- reklama -

Suroviny

zelená hruška
voda
2 lžíce cukru
4 hřebíčky
kousek celé skořice
1/2 badyánu
med
brusinky
zakysaná smetana
nakrájené mandle

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku oloupeme, překrojíme napůl a vyřízneme jadřinec. Dáme do kastrólku s vodou, do které přidáme cukr. Hruška by měla být celá pod vodou. Přidáme skořici, badyán a hřebíček. Vaříme do té doby, než je hruška měkká.


    Zobrazit celý recept

  2. Hrušku dáme na zapékací talíř, potřeme medem, posypeme nakrájenými mandlemi a dáme do trouby na gril. Necháme hrušku zezlátnout, Po vyndání z trouby dáme do vykrojeného jadřince brusinky, a na ně zakysanou smetanu. DOBROU CHUŤ 🙂