- reklama -
Suroviny
- zelená hruška
- voda
- 2 lžíce cukru
- 4 hřebíčky
- kousek celé skořice
- 1/2 badyánu
- med
- brusinky
- zakysaná smetana
- nakrájené mandle
Postup přípravy receptu
-
Hrušku oloupeme, překrojíme napůl a vyřízneme jadřinec. Dáme do kastrólku s vodou, do které přidáme cukr. Hruška by měla být celá pod vodou. Přidáme skořici, badyán a hřebíček. Vaříme do té doby, než je hruška měkká.
-
Hrušku dáme na zapékací talíř, potřeme medem, posypeme nakrájenými mandlemi a dáme do trouby na gril. Necháme hrušku zezlátnout, Po vyndání z trouby dáme do vykrojeného jadřince brusinky, a na ně zakysanou smetanu. DOBROU CHUŤ 🙂
Kuchařka: hanahcotton