Grilovací marináda

63
- reklama -

Suroviny
podle množství masa

maso jakékoliv(já nakládala vepřové)
8 stroužků česneku
1 vrchovatá lžíce sušené papriky (kdo má rád ostré dá 1/2 směsi s pálivou paprikou, nebo s chilli)
1 lžička pepře
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného oregana
1 lžíce libečku
1 lžíce pažitky
šťáva z 1 citronu
80 ml Metaxy
1 lžička soli
100 ml oleje(může být víc podle množství masa)

Postup přípravy receptu

  1. Stroužky česneku rozmačkáme, libeček a pažitku posekáme, do misky, přidáme všechny suroviny, promícháme, naložíme maso, aby bylo pod marinádou (pokud je ho víc, tak obracíme, nebo dáme marinádu do igelitového sáčku a protřepáváme).

  2. Naložené necháme 24 hodin, pak grilujeme a marinádou potíráme maso do vypotřebování.

Poznámka od kuchařky

Marinádu mám léty vyzkoušenou a je bezvadná na jakékoliv maso. Pokud nemáme Metaxu, můžeme dát něco jiného, nebo zcela vynechat.