
Suroviny
- 500 g lilků
- 1/2 hrnku mouky hladké
- 1 lžička oregano (dobromysl)
- 1/2 hrníčku pivo
- 250 g jogurt řecký
- 1 stroužek česnek
- 1 lžička kopru na drobno sekaného
- citron – (1 lžička kůry)
- olej na vysmažíme
Postup přípravy receptu
-
Ja som pouzil japonske baklazany take som mal, ale europske su tak isto dobre. Neosupane som nakrajal na hrubsie hranolky a dal do osolenej vody na 60 minut.
-
Pripravil som si jendoduche cesticko na obalenie kde som do misky preosial pol hrnceka muky, vmiesal lyzicku oregana a lyzicku na drobno nastruhanej kory z citrona a po trochach vmiesaval pivo (mnozstvo treba vyskusat aka je sucha muka). Spravil hladke riedke obalovacie cesto ochutil a odlozil na 1 hodinu.
-
Baklazany vybral a osusil (kdo nema rad slansie treba umyt v cistej vode). Do rozohriateho oleja som dal vyprazat obalene baklazany, pozor prska (ked sa obalia nepiju olej což baklazan strasne rad robi), otacame a vyprazime do zlatista. Odlozime na papierove servitky vysusit.
-
Najlepsie je zohnat originalny grecky jogurt, je ovela kremovejsi ako tradicny europsky pridal som do neho pretlaceny strucik cesnaku (mi mame radi tak som dal 2) a na drobno nakrajany kopor. Někdo ma rad este extra citron na hranolky (v belgicku davaju ocot).
Poznámka od kuchařky
Moja suseda je stara pani z grecka a v sobotu mali navstevu a moc to tam vonalo , tak som sa bol povyzvedat, a toto som si doniesol.
Jedine co som zmenil ona pouziva ich grecke oregano ( majoranka) co je trochu ine a vola sa „rigani“.Vyskusajte len tak zmizli z taniera….









