
- reklama -
Suroviny
- 300 g mrazeného špenátu
- 2 vejce
- 50 g nízkotučného sýra
- 50 g červené papriky (na kostičky)
- 50 g cibule (na kostičky)
- 1 lžíce olivového oleje
- Tabasco
Postup přípravy receptu
-
Špenát zahřejeme v mikrovlnné troubě 2 minuty na maximum. Vyjmeme a necháme přebytečnou tekutinu odkapat.
-
Vezmeme formu na vdolečky a vložíme do jednotlivých otvorů olejem vymazané košíčka na pečení.
-
V misce smícháme vejce, nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, papriky, cibuli a špenát. Pokud chceme přidáme kapku tabasca. Dobře promícháme.
-
Naplníme rovnoměrně košíčky a při teplotě 175°C zapečeme asi 20 minut. Vyzkoušíme nožem nebo špejlí, jestli jsou hotové – po zapíchnutí vytáhneme nůž nebo špejli čistou. Košíčky můžeme nechat vychladnou a dát zmrazit. Pak vždy jen před použitím rozehřát v mikrovlnce.
Kuchař: reditelZEMEkoule