Gratinované brambory se špenátem a mletým masem, domácí dresing

44
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Brambory
špenát
mléko
mleté maso
sýr
cibule
česnek
sůl
pepř
provensálské koření
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku na jemno orestujeme na tuku a přidáme špenát, mléko, česnek, sůl a pepř a necháme chvilku dusit. Mleté maso orestujeme a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.


    Zobrazit celý recept

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme jimi pekáč. Vrstvu brambor osolíme a opepříme a naneseme na ně orestované mleté maso.

  3. Pokryjeme dalšími plátky brambor + sůl a pepř a poklademe špenát. Nakonec naskládáme brambory + sůl a pepř a dáme zapéct do trouby.

  4. Dresing je z bílého jogurtu, soli, pepře,citronové šťávy, trochy ostré papriky a bazalky.

  5. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem, navrch přidáme nahrubo nakrájenou cibulku orestovanou na olivovém oleji.

Poznámka od kuchařky

Dresing krásně doplní chuť zapečených brambor.