- reklama -
Suroviny
6 porcí
- Brambory
- špenát
- mléko
- mleté maso
- sýr
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Cibulku na jemno orestujeme na tuku a přidáme špenát, mléko, česnek, sůl a pepř a necháme chvilku dusit. Mleté maso orestujeme a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme jimi pekáč. Vrstvu brambor osolíme a opepříme a naneseme na ně orestované mleté maso.
-
Pokryjeme dalšími plátky brambor + sůl a pepř a poklademe špenát. Nakonec naskládáme brambory + sůl a pepř a dáme zapéct do trouby.
-
Dresing je z bílého jogurtu, soli, pepře,citronové šťávy, trochy ostré papriky a bazalky.
-
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem, navrch přidáme nahrubo nakrájenou cibulku orestovanou na olivovém oleji.
Poznámka od kuchařky
Dresing krásně doplní chuť zapečených brambor.
Kuchař: Saimi