- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 300 ml smetany ke šlehání
- sýr gouda (může být i eidam)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bylinky
- Na dresing:
- 1/2 kelímku bílého jogurtu
- 4-5 lžic smetany
- bylinky
- trocha oleje
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na půl cm plátky. Naskládáme do zapékací misky (já dávám 3 vrstvy), přičemž každou zakápneme olivovým olejem, smetanou, nasypeme sýr a okořeníme dle chuti.
-
Dáme péct do předehřáté trouby na 150°C. Pečeme dozlatova zhruba 30 minut.
-
Dresing: Smícháme jogurt se smetanou, kápneme trochu oleje a ochutíme bylinkami dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Je to velmi jednoduché, rychlé a dobré! 🙂
Kuchařka: Veruunka