
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 6 větších brambor
- 4 lžíce olivového oleje
- 150 ml zakysané smetany
- 150 ml zeleninového bujonu
- kousek čerstvého zázvoru
- 60 g strouhaného Parmazánu
- čerstvý tymián na ozdobu
- tymián
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme, nakrájíme na jemné plátky, potřeme olivovým olejem, posolíme a naskládáme do zapékací mísy.
-
Kysanou smetanu smícháme s bujonem a strouhaným zázvorem. Směsí bramborové plátky přelijeme tak, aby byly uplně ponořené. Navrch je posypeme pepřem, tymiánem a strouhaným parmezánem.
-
Při 200°C pečeme asi 40 minut, ozdobíme čerstvým tymiánem.
Kuchařka: misagl