
Suroviny
2 porce
- 1 Hermelín
- 1 malá mrkev
- 1 PL nastrouhaného křenu
- 1 malé rajče
- 1/2 listu kapusty
- 1 celé vajíčko
- 1/2 Tokajské klobásy
- 2 cm syrové feferonky
- 2 KL olivového oleje
- Sůl
- 1 KL koření česnek a bylinky
Postup přípravy receptu
-
Hermelín jsem dala cca na 1 hodinu do mrazáku (aby se lépe krájel), pak jsem ho překrojila na dvě poloviny. Vnitřek Hermelínu jsem částečně vykrojila, vznikne taková mistička.
-
Na plech jsem dala pečící papír a položila dvě Hermelínové mističky cca 10 cm od sebe. Dno mističek jsem posypala kořením Česnekové kotlety a zakápla olivovým olejem. Okolo každé jsem rozmístila vykrojený sýr.
-
Do misky jsem si nastrouhala mrkev, křen, na drobno nakrájela rajče a kapustový list. Osolila, přidala vajíčko, na jemno nakrájenou feferonku, klobásu nakrájenou na kostičky a všechno promíchala. Do každé Hermelínové mističky jsem dala polovinu zeleninové směsi.
-
Plech jsem vložila do vyhřáté trouby na 180°C pod gril na 15 minut. Podávala jsem s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mě obsah ledničky a nedostatek času. Původně jsem chtěla k hotovému jídlu přidat hořčici nebo kečup, ale nepoužila jsem ani jedno, protože chuť zeleniny a sýra byla báječná.